Hoe kom ik in Ketose? Leer hoe je ketose kunt stimuleren

Als je wilt gaan afvallen en op zoek bent naar een dieet, heb je vast wel eens gehoord van ketose. Dit is namelijk een proces dat vaak voorkomt bij een koolhydraatarm dieet. Een koolhydraatarm dieet heeft zich vaak bewezen in de praktijk en veel mensen zijn er succesvol mee afgevallen. Hier lees je meer over ketose.

Wat is de betekenis van ketose?

Ketose is een proces in je lichaam dat ontstaat als er veel ketonen in je lichaam aanwezig zijn. Dit heeft alles te maken met je stofwisseling. Bij afvallen wordt ketose vaak het resultaat genoemd van het eten van weinig koolhydraten dat het afvallen bevorderd.

Hoe kom ik in Ketose?

Normaal gesproken haalt je lichaam de meeste voedingsstoffen uit koolhydraten. In veel voeding dat je in de supermarkt koopt zijn koolhydraten aanwezig. Als je koolhydraatarm gaat eten krijg je weinig koolhydraten binnen.

Als je lichaam te weinig koolhydraten opgeslagen heeft, kan dit niet meer voldoende als energiebron gebruikt worden. Je lichaam gaat dan op zoek naar een andere bron van energie. Na koolhydraten zijn vetten de meest gebruikte vorm van energie en zal je lichaam dus over gaan op vetverbranding.

Ketonen ontstaan uit lichaamsvet. Als lichaamsvet wordt verbrand komen er ketonen vrij. Als je weinig koolhydraten eet haalt je lichaam energie uit vetten hierdoor ontstaat een hoge concentratie aan ketonen in je lichaam. Dit wordt ook wel de ketogene toestand genoemd. Als dit ontstaat ben je dus in ketose.

De keto revolutie werkt

Als je op zoek bent naar een manier om koolhydraatarm te eten is de keto revolutie van mitchel van duuren de juiste plek om te beginnen. Hier leer je namelijk alles over een koolhydraatarm voedingspatroon. Tijdens het programma beperk je de inname van koolhydraten en leer je zo hoe je koolhydraatarm moet eten.

Om ervoor te zorgen dat je niet in de verleiding komt om veel te gaan eten worden de meeste voedingsmiddelen die koolhydraten bevatten vervangen door eiwitten en gezonde vetten. Hierdoor heb je geen last van het honger gevoel en door zowel minder koolhydraten te eten als meer vetten, kom je makkelijker in ketose.

Als we kijken naar ervaringen van andere mensen die de keto revolutie hebben gevolgd, zien we eigenlijk alleen maar positieve reacties. We lezen berichten van mensen die kilo’s kwijt zijn geraakt door het volgen van dit programma.

Als je nog geen ervaring hebt met koolhydraatarm eten en je al veel diëten hebt geprobeerd zonder resultaat is de keto revolutie een echte aanrader.

Alleen al minder koolhydraten eten geeft je een grote kans om snel en makkelijk gewicht te verliezen. Terwijl je niet eens het gevoel hebt dat je echt op dieet bent. Want koolhydraatarme recepten zijn gewoon heel erg lekker.

Veel diëten werken in theorie wel maar blijken in de praktijk helemaal niet te werken. Met de keto revolutie zijn er genoeg praktijk voorbeelden waaruit blijkt dat de keto revolutie wel werkt. Als jij klaar bent met diëten die niet werken is de keto revolutie iets voor jou

Bekijk onze keto revolutie review