Wil je snel af van de extra kilo’s, maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Dan is afvallen met shakes een handige manier om in korte tijd al resultaat te boeken.

Door op dieet te gaan en twee voedingsshakes per dag te nemen, begin je in een mum van tijd af te vallen.

Er zijn veel verschillende soorten shakes op de markt beschikbaar, die niet alleen ieder hun eigen smaak hebben, maar ook verschillende voedingsstoffen die op maat gemaakt zijn voor bepaalde diëten.

Afvallen met shakes geeft je elke dag een goede maaltijdvervanger die je in al de juiste proteïnen en vitaminen voorziet terwijl het calorie-arm is, waardoor je al gauw een ander gezicht in de spiegel tegenkomt.

De beginselen

Afvallen met shakes hoeft inmiddels niet meer op één manier te gaan. Er is een breed aanbod van proteïneshakes beschikbaar die ieder hun eigen voordelen hebben.

Het is dan ook goed om te kijken welke soort shake het beste bij jou past om aan een goed dieet te beginnen. Daarnaast moet je ook kijken naar een supplement om ervoor te zorgen dat jouw lichaam voldoende vezels binnenkrijgt.

Als laatste moet je ook een vervanger vinden die jouw lijf de benodigde omega 3 vetten geeft. Met deze drie elementen heb je alle ingrediënten om goed te beginnen aan het afvallen met hulp van shakes.

Welke proteïne heb ik nodig

De juiste proteïne in de shake vormt de basis van het hele dieet gebaseerd op afvallen met shakes. Er zijn verschillende soorten proteïne shakes beschikbaar, met elk hun eigen voordeel.

Om te beginnen is er het whey eiwit. Dit eiwit is vullend en is gemakkelijk af te bouwen voor het lichaam. Daarnaast is het ook zeer goed voor de opbouw van de spieren.

Het eiwit wordt daar voornamelijk door opgenomen. Whey bevat maar 140 calorieën en 25 gram aan proteïnen. Het is daarom ook een goede basis voor een dieet met shakes.

Dan zijn er ook nog de shakes die melk eiwitten als basis gebruiken. Melk eiwitten zijn worden langzamer verteerd door het lijf. Ze geven dan ook voor een langere tijd een vullend gevoel in je maag, omdat het pas na geruime tijd wordt opgenomen.

Meestal zijn er ook blends van shakes met als basis whey en melk eiwitten. Op deze manier krijgt je lichaam op tijde voldoende voedingsstoffen binnen, terwijl je zelf voor een langere tijd vol zit vanwege de melk eiwitten.

Er zijn nog twee andere soorten shakes. Ten eerste heb je de echte maaltijdvervangers. Deze shakes vormen grotere porties van proteïnepoeder, waar vervolgens ook extra koolhydraten, vitaminen en vezels aan toegevoegd worden.

Deze maaltijdvervangers bevatten in hun volledige porties vaak 250 tot 300 calorieën. De meeste mensen kiezen er dan ook vaak voor om een halve portie te nemen. Als laatste zijn er ook shakes die eiwitten van ei, soja of plantaardige stoffen als basis hebben.

Deze shakes zijn voornamelijk voor als je zuivelproducten probeert te vermijden of last hebt van bepaalde allergieën.

Dieet Prois een unieke eiwitrijke shake die slechts 79 kcal bevat en nagenoeg vrij is van koolhydraten, vet en suiker.

 

dieetpro
Dieet pro
DieetProMaandpakket
Dieet pro maandpakket

 

vezelsupplementen

Een belangrijke toevoeging voor het afvallen met shakes is het vezelsupplement. Deze toevoeging zorgt ervoor dat jouw lichaam alsnog voldoende vezels binnenkrijgt tijdens het afvallen.

Daarnaast zorgt het er ook voor dat je voor langere tijd geen honger hebt na het nemen van een shake en het helpt om jouw bloedsuiker op het juiste niveau te houden. Het is een goede vervanger voor tijdens het shake dieet, omdat je al snel veel minder aan koolhydraten binnen krijgt.

Op deze manier kan jouw lichaam wennen aan het afvallen zonder het gevoel te hebben dat er wat mist. Het is dan ook goed om voor iedere shake minstens 25 gram aan vezelsupplementen in te nemen.

Ook voor het vezelsupplement heb je de keuze uit verschillende soorten supplementen die op de markt beschikbaar zijn. Als eerste is er psyllium. Dit vezel neemt wel meer dan 50 keer zijn eigen gewicht in water op en is dus extreem vochtvasthoudend.

Het voorkomt dat je verstopt raakt en dat jouw stoelgang op een normale manier verloopt. Dit kan namelijk nog wel eens misgaan als jouw lijf een gebrek aan koolhydraten binnenkrijgt.

Dan is er ook glucomannan. Dit is een plantaardige vezel die helpt met het sneller afbreken van voedingsstoffen direct na een maaltijd. Zorg er dan ook voor dat je dit direct na het ontbijt, lunch of avondeten inneemt. Let er wel op dat deze vezel niet voor iedereen even goed werkt. Het kan dus zijn dat jij daar ook onder valt.

Dan zijn er als laatste nog chiazaden die als een goed vezelsupplement kunnen dienen voor bij jouw shake. Deze zaden zijn glutenvrij en bevatten naast vezels ook nog eens de nodige proteïnen en omega 3 vetten.

Vermaal een eetlepel van deze zaden door de shake en je krijgt naast vezels ook al een deel van de andere belangrijke elementen van jouw dieet binnen.

chia-seeds

Omega 3 vetten helpen bij het afvallen

De laatste toevoeging die je nodig hebt om goed af te kunnen vallen door middel van shakes is omega 3 vetten. Dit is niet het soort vet wat snel in jouw lijf weer opgehoopt worden.

Omega 3 vetten zorgen er juist voor dat de spijsvertering langzamer te werk gaat, waardoor de voedingsstoffen van de shake die je hebt ingenomen beter worden afgebouwd. Hierdoor helpen de vetten je ook langer een vol gevoel te geven, waardoor je niet snel trek krijgt.

Daarnaast helpen de vetten ook met het verminderen van de weerstand voor insuline in jouw lichaam. Zo kunnen jouw spieren sneller het binnengekomen vet verbranden en wordt de opstapeling van andere vetten voorkomen.

Omega 3 vetten kunnen in verschillende soorten oliën worden gevonden. De belangrijkste twee zijn lijnzaadolie en visolie. Deze oliesoorten zijn erg rijk aan omega 3 vetten. Visolie bevat over het algemeen minder calorieën dan lijnzaadolie en daarnaast heeft de laatste een bijsmaak die niet iedereen even lekker zal vinden.

Maar over het algemeen kan de bijsmaak van lijnzaadolie de algehele smaak van de shake niet snel bederven, aangezien de impact gering is. Als laatste kun je ook vetten halen uit chiazaden. Deze moet je vermalen in de shake om deze oliën vrij te maken.

 

omega3
Omega-3
lijnzaadolie
Lijnzaad Olie

Snelheid van het afvallen

De snelheid van het afvallen met shakes verschilt in welke shake jij zelf neemt. Door het nemen van twee whey shakes per dag kun je in 23 weken tijd ongeveer vijf pond aan vet kwijtraken. Voor een sneller resultaat kun je twee keer per dag de maaltijdvervangers nemen.

Dan is er na tien weken al zes pond aan vet kwijtgeraakt. In veel van de testcases met de maaltijdvervangers hebben de deelnemers ook een verlaagde cholesterol. Voor als je op een langzamere manier wilt afvallen, kun je ook nog eens gaan voor één maaltijdvervanger per dag.

Op deze manier duurt het proces veel langer, maar kun je na vijf jaar ruim 11 kilo kwijt zijn. Het is hoe dan ook een effectieve methode om af te vallen en bewezen dat het je gezonder maakt.

Afvallen met shakes tips

De shakes nemen voor het dieet om af te vallen is echter niet voldoende. Er zijn nog tal van andere bijzaken waar je rekening mee moet houden. Zo zul je bijvoorbeeld ook zelf ervoor moeten zorgen dat je voldoende van de essentiële vezels en vitaminen binnenkrijgt.

Daarnaast is het ook raadzaam om goed in de gaten te houden wat een verminderde inname van koolhydraten met je lichaam doet. Vooral in het begin zal jouw lichaam hier erg aan moeten wennen. Toch moet je er spaarzaam mee zijn, omdat koolhydraten natuurlijke suikers bevatten.

Deze natuurlijke suikers worden vervolgens weer omgezet in vetten die in jouw lichaam worden opgeslagen. Dus probeer aan het minimum  van jouw inname van koolhydraten te voldoen, zodat al het harde werk van het afvallen niet voor niets geweest is.
bekijk ons blog over dieet pro

Wees voorzichtig

Er is een ontzettend groot aanbod aan verschillende soorten shakes beschikbaar op de markt. Toch zijn niet alle shakes die je kunt krijgen om af te vallen. Er zitten een aantal shakes en maaltijdvervangers tussen die onjuist claimen dat ze een sneller resultaat behalen, terwijl ze in feite meer een placebo effect hebben.

Sommige van de producten claimen beter te helpen met een voller gevoel, maar blijken dat achteraf helemaal niet te doen. Het is dan ook goed om zelf voorzichtig te zijn met welke soort shake jij kiest voor jouw dieet om af te vallen.

Ga naar een winkel die gespecialiseerd is in dit soort voeding om advies in te winnen en pleeg ook zelf onderzoek, zodat je zo volledig mogelijk over de juiste informatie beschikt voor jouw dieet.

Uiteindelijk blijkt dat in de meeste gevallen het afvallen met shakes goed werkt. Zolang je de juiste supplementen erbij inneemt en goed in beweging blijft, krijg je binnen afzienbare tijd het gewenste resultaat waar je zelf op hebt gehoopt.

De shakes in zichzelf helpen al met het verliezen van gewicht, maar door er zelf ook werk van te maken, krijg je al snel te zien dat de kilo’s eraf vliegen. Het is niet makkelijk om het daarna goed te blijven bijhouden, maar tegelijkertijd krijg je uiteindelijk het lichaam waar je al heel lang naar hebt uitgekeken.

Gezond eten dankzij de FitChef boeken!

Als je meer gezonde recepten wilt, dan raad ik je aan om de FitChef boeken van mark van Oosterwijck uit te proberen.

In dit Receptenboek vind je kant en klare recepten die je dagelijks makkelijk en snel klaar kunt maken, Helpen bij het afvallen en ook nog eens gezond zijn. De FitChef boeken staan vol met meer dan 80 overheerlijke en betrouwbare recepten.

Wat de FitChef boeken geniaal maakt? Dat je ieder recept binnen 15 minuten kunt voorbereiden.

Wil jij Fitter Worden met Recepten, Weekmenu’s & Meer.

Ja, ik wil fitter worden!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here