Heerlijk keto taart (cheesecake) maken

Keto taart maken? Door de jaren heen zijn er ongelooflijk veel diëten op de markt gekomen. Sommige diëten zeggen dat koolhydraten juist goed zijn voor het menselijk lichaam, terwijl je bij andere diëten juist amper tot geen koolhydraten mag nuttigen. Dat laatste is bijvoorbeeld het geval bij een koolhydraatarm dieet. Bij een koolhydraatarm dieet is het zaak om zo min mogelijk koolhydraten naar binnen te krijgen.

Een ketogeen dieet is echter nóg strenger dan een koolhydraatarm dieet. Bij een ketogeen dieet mag je namelijk per dag maar maximaal 30 koolhydraten nuttigen. Het is overbodig om te vermelden dat dit bijzonder laag is. Toch is het een dieet waar je een betere gemoedstoestand van kan krijgen. Dat heeft met name te maken met het proces waar in je zit. Door een keto dieet kan je namelijk de overtollige kilo’s kwijtraken. Als dat lukt, ben je des te meer gestimuleerd om door te gaan met het dieet.

Maar, iedereen heeft wel eens behoefte aan een lekkere hap. Dit kan bijvoorbeeld een stukje chocolade of een stukje taart zijn. Binnen het ketogeen dieet heb je daar één mooie mogelijkheid voor: een keto taart. Een keto taart is meer en meer populair aan het worden. Wij vertellen je hieronder meer informatie over deze taart.

365 koolhydraatarme recepten

Keto taart maken

Het doel van een keto taart is om zo min mogelijk koolhydraten binnen te krijgen. Dat gaat echter wél gepaard met een lekkere zoete hap, waar veel mensen toch behoefte aan hebben. Een keto taart smaakt dan ook voor een groot deel vergelijkbaar met een ‘normale’ taart. Het enige verschil is dat je bij een keto taart geen gebruik maakt van voedingsmiddelen waar koolhydraten in zitten.

Een bekend voorbeeld van een keto taart is een keto cheesecake. Hierbij kan je een heerlijke cheesecake maken, waarin dus vrij weinig koolhydraten zitten. Dat is exact wat je nodig hebt als je het ketogeen dieet strikt opvolgt.
Voor het maken van een keto cheesecake heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 30 gram roomboter
  • 120 gram amandelmeel
  • Vloeibare zoetstof, bijvoorbeeld stevia
  • 200 ml slagroom
  • 120 gram monchou
  • 10 gram cacao
  • 20 gram pure chocolade
  • Paar walnoten

Zoals je kan lezen, maak je bij deze keto cheesecake gebruik van ingrediënten die je normaal gesproken ook bij een normale taart nodig hebt. Wat echter direct opvalt, zijn de kleine porties. Want zeg nou zelf: wat is 10 gram cacao nou? Dit zijn dusdanig kleine hoeveelheden, waardoor de keto cheesecake relatief gezien gezond blijft.

Het maken van een keto cheesecake vergt verder geen bijzondere verrichtingen. Je kunt het min of meer vergelijken met het maken van een ‘normale’ taart. Het enige wat we je nog mee willen geven, is om de taart goed op te laten stijven. Dit kan je doen door de taart, na het bakken, zo’n 4 tot 6 uur in de koelkast te laten staan. De taart wordt dan lekker koud, waardoor alle ingrediënten perfect van smaak worden. Dit maakt je keto cheesecake/keto taart nóg lekkerder!

wil je weten wat je nog meer kunt eten tijdens een keto dieet of recepten?

Bekijk hier onze keto revolutie review!