keto dieet salade maken!

Keto dieet Salade maken? Ben jij het ook zo zat om te leven met een té hoog gewicht? Recent onderzoek heeft uitgewezen dat ongeveer 50% van de Nederlandse volwassenen overgewicht heeft. Dat zijn schrikbarende cijfers. Het wordt dan ook, voor een ieder, tijd om in actie te komen. Overgewicht kan namelijk, op zowel de korte- als op de lange termijn, voor serieuze gezondheidsklachten zorgen. Dat wil jij voorkomen, toch?

Het is dan ook van belang om een dieet te vinden dat aansluit op jouw levensstijl. Sommige diëten werken bij persoon A prima, maar persoon B valt er gewoon niet van af. Het is daarom ook noodzakelijk om verschillende diëten te proberen. Op den duur kom je een geschikt dieet tegen, waarmee jij je overgewicht tegen kan gaan.

Keto dieet salade maken

Een voorbeeld van een populair dieet is een ketogeen dieet, ook wel keto dieet genoemd. Bij dit dieet mag je per dag maar maximaal 30 gram aan koolhydraten nuttigen. We hoeven je niet te vertellen dat dit een bijzondere kleine hoeveelheid is. In grote lijnen valt een keto dieet daarom ook te vergelijken met een koolhydraatarm dieet. Maar, als je nou weinig tot geen koolhydraten binnen mag krijgen? Hoe kan je dan alsnog de juiste voedingsstoffen binnen krijgen? En hoe kan je dan alsnog lekker eten? Het antwoord op die vragen is: salade.

Keto dieet voedingspatroon

Bij een ketogeen dieet draait het alleen om je voedingspatroon. Het is noodzakelijk om zo min mogelijk koolhydraten binnen te krijgen. Daar is echter ook een keerzijde aan; je lichaam heeft bepaalde voedingsstoffen namelijk nodig om normaal te kunnen presteren. Dit zijn bijvoorbeeld verzadigde vetten; deze geven je lichaam de energie om normaal te kunnen presteren.

Een belangrijk onderdeel van een keto dieet is de salade. Een salade zit namelijk boordevol groenten en vitaminen. Een belangrijke voorwaarde van het ketogeen dieet is als volgt: je mag per dag maximaal 30 gram aan koolhydraten binnen krijgen, maar deze mag je alleen via groenten binnenkrijgen. Het is dus absoluut zaak om zoveel mogelijk groenten te eten. Groenten zijn niet alleen gezond voor je, maar bevatten dus ook de gewenste kleine hoeveelheid aan koolhydraten. Eigenlijk is het eten van groenten, daarom ook een win-win situatie.

Bij het maken van een speciale koolhydraatarme salade dien je rekening met enkele zaken te houden. Allereerst moet je toevoegingen met veel koolhydraten simpelweg links laten liggen. Als we naar bijvoorbeeld de dressing van een salade kijken, zien we hier bepaalde oliën in terug komen. Bij een ketogeen dieet is het echter van belang om oliën en vetten met meervoudig onverzadigde vetzuren te nuttigen. Deze vetzuren gaan perfect in combinatie met de salade. Een bijkomend voordeel is overigens dat dit ook nog eens een lekkere combinatie is.

Ben jij ook van plan om te gaan starten met een keto dieet? Of ben je reeds begonnen aan het volgen van een koolhydraatarme dieet? Het nuttigen van groenten, en dan met name salade, is absoluut bevorderlijk gedurende het proces.

Koolhydraatarme tonijnsalade

Vis kent meerdere voordelen dan nadelen, het bevat veel eiwitten maar daarin tegen weer minder koolhydraten, het is dus de ideële toevoeging aan jou koolhydraatarme salade.

Deze keto salade met tonijn is wel heel makkelijk te maken.

Ingrediënten:

  • Blikje tonijn (water of olie)
  • sla
  • komkommer
  • rode ui
  • beetje mayonaise
  • zout en peper
  • cherrytomaatjes

Bereiding koolhydraatarme salade

Laat de tonijn even uitlekken meng alle ingrediënten in een kom door elkaar, voeg naar eigen smaak zout en peper toe.

Nou hoor ik je denken WAT zijn de hoeveelheden voor deze salade? Maak er wat eigens van en combineer wat met hoeveelheden die je lekker vindt.

Wil je weten wat je nog meer kunt eten tijdens een keto dieet of recepten?

Bekijk hier onze keto revolutie review!